Rašinio konkursas „Laiškas bendraamžiui“

LVJC

Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklas, gimnazijas, profesinių mokyklų bei neformaliojo vaikų švietimo įstaigas – jaunuolius (14 – 19 m.) ir jų mokytojus – kviečiame į „Laiškas bendraamžiui“ konkursą!

Šio konkurso tikslas – paskatinti vyresnių klasių moksleivius prisidėti prie 2015-ujų Europos metų vystymuisi minėjimo, sudarant galimybę giliau pažinti šalių, kurioms Lietuva teikia dvišalę paramą, bendraamžių gyvenimą. Rašinį turėtumėte sukurti viena iš šių temų:

„Mano drauge iš Lietuvos, rašo tau šešiolikmetė/is iš Afganistano…“

„Mano drauge iš Lietuvos, rašo tau šešiolikmetė/is iš Baltarusijos…“

„Mano drauge iš Lietuvos, rašo tau šešiolikmetė/is iš Gruzijos…“

„Mano drauge iš Lietuvos, rašo tau šešiolikmetė/is iš Moldovos…“

„Mano drauge iš Lietuvos, rašo tau šešiolikmetė/is iš Ukrainos…“

Geriausiai įvertinti tekstų autoriai bus apdovanoti konkurso nugalėtojų diplomais bei projekto rėmėjų dovanomis, o geriausiai įvertinti rašiniai bus susegti į knygą, kuri bus įteikta Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijai ir VU bibliotekai. Virtuali knygos versija bus talpinama įvairiuose su Globaliuoju švietimu ir Vystomuoju bendradarbiavimu susijusiuose tinklapiuose. 

Konkurso nuostatus rasite čia, mokomąją medžiagą (1 priedą) – čia.

Daugiau informacijos suteiks Jolanta Markevičienė, Tel. (8 5) 272 5319, el. p. jolanta@lvjc.lt

„Laiškas bendraamžiui“ konkursas yra projekto „2015 Europos metai vystymuisi: Dalyvauk ir įsitrauk į vystomojo bendradarbiavimo veiklą“ dalis, kuris bendrai finansuojamas Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšomis. Projekto turinys nebūtinai atspindi oficialią Europos Sąjungos poziciją. Daugiau informacijos apie Europos metus vystymuisi rasite čia:

Projektą įgyvendina:

  1. Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.